25 oct. 2011

La riquesa

Es parla molt de la sort, i pobre d’aquell que la persegueix fins caure de cap entrebancat amb la seva pròpia ombra. És millor treballar la fortuna despullant-la de mites i falsedats.
La tasca diària és perfeccionar-se un mateix, cuidant la salut, evitant hàbits nocius, intentant millorar la nostra capacitat d’adaptació als canvis que flueixen al voltant, perseverant per valorar els petits detalls que realment ens fan sentir amb bon ànim, preocupant-nos pel bé comú sense necessitat de voler salvar el món i tornant a llegir els veritables mestres, anteriors a la sobrevalorada funcionalitat d’alguns best sellers.

Cadascú és mereixedor de trobar un valuós tresor enterrat sota les desfetes de l’ego, en funció dels seus actes i dels seus pensaments i de la naturalesa d’ambdós. L’important és desitjar alguna cosa que també pugui resultar valuosa per als que l’envolten, incloent-hi les persones que encara no coneix.

Estima els teus enemics i ja no tindràs opositors. L’amor és un diamant en brut que cal polir amb esforç, amb el teu esperit com a única eina.