5 jun 2014

Infantesa i meditació

Els nens, en general, tenen la capacitat d'apreciar la vida com un conjunt de sensacions, emocions i idees intuïtives que encara contenen l'espurna del pensament màgic. Als nens se'ls obliga a madurar i a desempallegar-se d'aquesta espontaneïtat que, a mi, em sembla similar a la claredat planera amb què grans mestres espirituals transmeten els seus ensenyaments. Els nens són molt impressionables i alhora molt oberts.

Progenitors, educadors, psicòlegs creuen cada vegada més en els beneficis d'ensenyar a meditar als nens, concepció bastant nova en la nostra cultura, encara que a Orient fa moltíssim temps que la meditació constitueix una part essencial de l'educació.

En grups reduïts, se'ls ha d'ensenyar de forma fàcil i personalitzada una sèrie d'exercicis que els portin a adquirir una actitud correcta per seure a meditar. És bo que es diverteixin amb això, sense restar-li importància a la pràctica.

La meditació els ajuda a:

- Desenvolupar una capacitat progressiva d'eliminar tota tensió física i mental.

- Fomentar la memòria i la creativitat.

- Desenvolupar la consciència i l'espiritualitat , generant qualitats i actituds positives cap a un mateix i envers els altres.

- Durant la meditació augmenta l'activitat de la telomerasa, un enzim (molècula de naturalesa proteica) que resulta essencial per al manteniment de la salut cel·lular de l'organisme.



"El meravellós de la infantesa és que qualsevol cosa és en ella una meravella"

GK CHESTERTON