12 jun 2017

Seiza

“Seiza” és un terme japonès que significa “seure correctament”. És tracta d’una postura tradicional emprada dins de la cultura japonesa: A les arts marcials, a la cerimònia del te, en realitzar cal·ligrafia, meditació, teràpies, etc.

En aquesta posició ens agenollem al terra, les natges descansen sobre els talons i l’empenya dels peus sobre el terra, generalment damunt d’un tatami o coixí, per a més comoditat. Les mans es recolzen de forma relaxada sobre la falda.

Per a determinats exercicis interns relacionats amb l’increment i l’harmonització de la nostra energia vital (Ki) vinculats amb la respiració i la focalització en el Hara (zona situada sota el melic) aquesta posició resulta molt útil. També, com exercici previ a la realització d’altres dinàmiques de moviment.

En seiza, comuniquem al nostre cos una sensació d’ordre, de domini d’un/a mateix, estabilitat i claredat mental.

De forma protocol·lària dins de les arts marcials, es requereix de la pràctica per, partint des de la posició inicial dempeus, seure en seiza decididament.

Ens ajuda a enfortir les articulacions de les extremitats i a esmenar la postura de la columna vertebral.

Als occidentals, al principi, ens costa realitzar seiza. Tanmateix, amb una mica de pràctica, el cos s’hi acostuma. 

Si voleu aprendre a treballar aquesta postura, juntament amb d'altres tècniques, per beneficiar la vostra salut, feu clic aquí.