14 dic 2011

Taller: Treballem l'harmonia i el benestar

Tendim a cercar l’harmonia i el benestar a l’exterior, amb tot el que això comporta: culpar els altres de tot allò que ens frustra, mirar de compensar les mancances amb béns materials, sentir-nos sempre insatisfets, etc.

Tot canvia quan ens adonem que la font de la nostra felicitat es troba dins nostre i que podem aprendre a treballar amb la nostra ment i el nostre cos per sentir-nos millor i participar d’una forma activa i positiva en la nostra pròpia vida.

Quin propòsit millor per al nou any que canviar els vells patrons que ens bloquegen per esquemes més fructífers?

En aquest taller conjugarem les tècniques més pràctiques de coaching amb la saviesa i els bons consells del Feng Shui i aprendrem:

- A desenvolupar una sèrie de capacitats que ens ajudaran a orientar-nos millor en el nostre dia a dia.

- Tècniques de relaxament, autocontrol i resolució de conflictes.

- Com la simbologia present a la nostra vida ens condiciona de manera inconscient i com determina situacions que no aconseguim superar. Prendre’n consciència i canviar aquesta simbologia ens ajudarà a millorar.

- Com programem la nostra ment sense adonar-nos-en i petits trucs per programar-la en un sentit positiu i creador d’entorns favorables.

Mitjançant:


- Exercicis de meditació (interns) i pràctica (externa) de moviments i accions que ens ajudaran a desprendre’ns d’hàbits adquirits i actituds programades que impedeixen realitzar-nos i ens confonen a l’hora de prendre decisions.

- Consells personalitzats de Feng Shui per al creixement i la millora personals.

Impartit per Jordi i Montserrat Milian Batista.

Calendari: Dissabte 28 de gener de 2012, de 16 a 20 hores.
Preu: 50 euros.
Lloc: La Salamandra, carrer Burgos, 55, 08014 Barcelona.
Informació i inscripcions
Telèfon: 649 26 81 29
E-mail: jordimilianbatista@gmail.com
Més informació, aquí

12 dic 2011

Claus per a un coaching responsable

Rigor, seriositat, creativitat.
* Descartar tot allò que el mateix coach no hagi experimentat en si mateix o après en el treball de camp.

* No vendre idees miraculoses per atraure l’atenció.

* Partir de la base que cada persona és diferent i que cal saber adaptar-se al seu context.

* La coherència passa per preveure possibles errades en els processos d’assessorament i/o ajut, i advertir sobre ells.

9 dic 2011

Les cinc claus de l’èxit

* No témer el fracàs.

* Cometre errors i aprendre d’ells.

* Prioritzat allò que també sigui positiu per als altres.

* Adaptar-se a l’entorn.

* Unir el pensar i l’actuar dins del terme “percepció” (en canvi continu).


7 dic 2011

Laberint

La nostra vida es desenvolupa dins d’un laberint que recorrem sense saber de la seva existència. Acostumem a perdre’ns-hi i a tornar a passar pel mateix punt un i altre cop sense adornar-nos-en, perquè no percebem el laberint com a tal.
El laberint seria una il·lusió fenomènica que limita la nostra capacitat d’ordir un pla per escapar-ne.

Per guiar-se amb sensatesa per la vida, sí que és cert que hem d’utilitzar en un primer grau un raciocini el més estoic possible que ens distanciï de les dificultats que entorpeixen els mecanismes que han de guiar-nos per desconeguts passadissos i cambres secretes.

Així explorarem els límits de la nostra existència i podrem assenyalar els problemes de forma objectiva per avançar a l’encontre d’una solució als mateixos. Però mai no podrem escapar de les dificultats que constantment trobarem dins del laberint.

Per fugir del laberint és precís saber romandre-hi quiet. Nosaltres som els arquitectes que a cada moment afegim nous murs o repetitius racons foscos que transitem a cegues. I el laberint deixa d’ésser una sòlida construcció mental quan abandonem tota recerca concreta. Quan ens distanciem de nosaltres mateixos per tal que les emocions, les il·lusions i els desitjos no formin barricades de confusió davant nostre.

Per tal de no trobar-nos atrapats a l’interior del laberint hem de ser capaços d’anar modificant la nostra percepció del món sense el món. La raó ens guiarà i amb ella destruirem el monstre que habita dins del laberint, però amb la raó no podrem construir ales per escapar volant d’una obra d’enginyeria tan complexa.  Perquè la raó també posseeix una limitació per assolir la veritable comprensió de les coses.

Quan la ment atura el flux borrós de pensaments inofensius, apareix una consciència global que es fon amb el canvi constant.

* Una ment racional delimita qualsevol problema o conflicte i agilitza la presa de decisions per realitzar un plantejament sobre quin camí convé prendre per a la seva resolució.

* Una ment entrenada en la meditació és una obertura a la percepció de tot allò que no es troba limitat pel món fenomènic.

Ambdues haurien d’ésser una. Espelma i flama. Música i vibració.