21 ene 2014

Coaching per a afectats de càncer


He tingut la sort de poder ajudar a través del meu treball, per mitjà del coaching i les teràpies energètiques, a persones afectades de càncer i als seus familiars o cuidadors.

L'objectiu sempre ha estat el d'oferir suport i motivació, facilitant les eines necessàries per millorar el seu estat i el seu procés de recuperació mitjançant alternatives que es complementen perfectament amb els processos curatius i els tractaments en curs. Es tracta que cap condicionant, per greu que sigui, limiti la seva determinació de desitjar recuperar la salut.

Primer de tot, és molt important ensenyar-los a gestionar l'estrès i l' ansietat amb tècniques de meditació i control mental i mètodes de relaxació fàcils d'adaptar a la vida quotidiana. També, autoestima i esperit de superació, aprendre a valorar les persones amb les quals un es relaciona, tenir molta consciència que cadascun dels aspectes de la nostra vida s’interrelaciona entre si.

Els familiars també aprenen tot l'anterior, perquè resulta important tenir cura de l' entorn del pacient, l'ambient més proper i influent.

Amb tècniques energètiques podem ajudar a canviar poc a poc aspectes emocionals negatius que porten a l'afectat a sentir ira, odi, prejudicis, creant més i més bloquejos que dificulten l'acceptació del problema.

El coaching intenta adaptar-se a cada individu perquè aquest apreciï les millors qualitats que posseeix, les quals , millorades i ampliades, es convertiran en la punta de llança per superar qualsevol obstacle vital. Res és permanent. Tot es transforma i se sotmet a canvi. La malaltia també segueix un procés evolutiu. No podem saber quin serà el resultat final amb certesa.

L'important és fer tot el possible per vèncer. Cal rebutjar, però, la idea de resistir perquè ens fa perdre molta energia. Cal acceptar, resoldre i ser flexibles en el propòsit:

* Prendre molt seriosament el tractament mèdic.

* Complementar el tractament amb un altre tipus de teràpies que acostumen a influir positivament en cos i ment aportant més energia.

* Mantenir viu l'optimisme i la motivació.

* Ser conscient que les possibles resolucions depenen en primer lloc d'un
mateix .